Van binnendeuren tot een volledig huis in houtskelet

Duurzaam bouwen met hout

Mollekens-Celis is sterk in schrijnwerkerij en op het vlak van houtskeletbouw hebben ze dan ook heel wat ervaring en expertise is huis. In de Scandinavische landen worden al langer huizen opgetrokken in hout en die manier van bouwen sijpelt ook binnen in ons land. We mogen dan wel geboren zijn met een baksteen in de maag, er wordt toch meer en meer gezocht naar alternatieve bouwvormen om tegemoet te komen aan de toenemende aandacht voor het milieu en daar is houtskeletbouw een mooi voorbeeld van.

Onze realisaties


Voordelen van houtskeletbouw

  • Hout heeft erg goede warmte-isolerende eigenschappen. Bovendien worden bij deze bouwstijl muren en daken opgevuld met een dik isolatiedeken zodat zeer goede isolatiewaarden bereikt kunnen worden.
  • Omdat hout een natuurlijk materiaal is, omdat de verwerking ervan vrij weinig energie vereist en het makkelijk te recycleren valt, is bouwen met hout ecologisch verantwoord.
  • De lichte constructie zorgt ervoor dat er minder zware funderingen nodig zijn. Dit is de ideale oplossing wanneer er bijvoorbeeld een verdieping op een bestaande woning geplaatst moet worden.
  • De plaatsing vergt in tegenstelling tot de traditionele bouwmethodes minder tijd.

 

Wij leggen u graag alles uit

Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden voor uw eigen woning?
Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend bezoek ter plaatse en een gratis offerte. U bent ook steeds welkom in onze toonzaal in Duffel.