Zolderinrichting, ideaal om extra leefruimte te creƫren

Op zoek naar een nieuwe bestemming voor uw zolder?
Mollekens - Celis zorgt voor een creatieve oplossing voor de inrichting van uw zolder.

Waarop te letten bij het inrichten van uw zolder?

Stel uzelf de volgende 9 vragen!

  • Wat is de beschikbare ruimte?
  • Welke bestemming wilt u de ruimte geven?
  • Hoe zit het met de toegankelijkheid van de zolder?
  • Moet er ergens extra volume gecreëerd worden?
  • Beschikt uw zolder over voldoende natuurlijke lichtinval?
  • Is uw dak volgens de recentste isolatienormen geïsoleerd?
  • Zijn de nodige technische voorzieningen aanwezig?
  • Welke vloerbekleding wenst u op uw zolder?
  • Had u al gedacht aan extra opbergruimte?

 

Onze realisaties


Een nieuwe bestemming voor uw zolder

De zolder is van oudsher een ruimte waarvan de inrichting vaak een beetje wordt uitgesteld. Pas wanneer de kinderen wat groter worden en snakken naar een eigen plekje of wanneer er weer voldoende spaargeld op de bankrekening staat, wordt er nagedacht om deze ruimte onder het dak een nieuwe bestemming te geven. Daar waar de zolderruimte vroeger voornamelijk gebruikt werd om zaken te stockeren die u, in het beste geval, één keer per jaar nodig hebt, wordt deze nu immers meer en meer gezien als een mogelijkheid om extra leefruimte te creëren.

Extra ruimte onder het dak

De ruimte onder het dak is de perfecte plaats om extra kamers in te richten. Een extra slaapkamer met al dan niet aangrenzende badkamer, een gezellig tv-hoekje, een speelruimte voor de kinderen of een rustige bureauruimte, u kan het zo gek niet bedenken!

Op basis van de beschikbare ruimte en rekening houdend met de hellingsgraad van het dak, denkt het team van Mollekens-Celis creatief met u mee en krijgt u door middel van 3D-visualisatie meteen een concreet beeld van het eindresultaat.

Genieten van natuurlijk licht

Een mooie ruimte die baadt in het licht is heel wat aangenamer dan een donkere kamer waar slechts een armetierig straaltje licht binnenvalt. Er zijn diverse mogelijkheden om extra licht te brengen in een zolderruimte, door het strategisch plaatsen van dakramen bijvoorbeeld of door een dakkapel te creëren.

Afhankelijk van de functie die u uw zolderruimte wil geven, wordt samen met u bekeken hoe van uw donkere opslagruimte een frisse, lichte kamer gemaakt kan worden waar het heerlijk vertoeven is.

Praktische opbergoplossingen

Een mooie en vooral praktische dressing, een inbouwkast, … Een zolder zou geen zolder meer zijn moest u hier niet ook wat opbergruimte voorzien. Ook daar zorgt Mollekens-Celis steeds voor de meest praktische opbergoplossing.

Met een maatkast wordt de indeling volledig aangepast aan de plek waar deze terecht zal komen, of deze nu tegen een rechte muur, onder een trap of onder het dak geplaatst moet worden. Bovendien worden alle kasten netjes aangewerkt zodat u geen last ondervindt van vervelende stofhoeken.

Bespaar op uw energiefactuur

Wist u dat een slecht geïsoleerd dak kan leiden tot een warmteverlies van 30% en meer? Isoleren betekent dus zonder twijfel een meerwaarde, zowel voor uw woning als voor uw portemonnee en bovendien kan u dan zowel bij tropische temperaturen in de zomer als bij vriestemperaturen in de winter genieten van uw zolderruimte. 

Dat hebben ze ook bij Mollekens-Celis goed begrepen. Als energiebewuste aannemer gaan zij voor een energiezuinige aanpak van uw verbouwing en daarbij wordt steeds rekening gehouden met de allerlaatste regelgeving.

Extra voordelen om te werken met een energiebewuste aannemer zijn de verlaagde BTW voor woningen ouder dan 10 jaar, 6% in plaats van 21%, wanneer de plaatsing door een aannemer gebeurt en dat de plaatsing ook correct uitgevoerd wordt. Bij een slechte plaatsing van de isolatie kan zich condensvorming voordoen waardoor er vocht naar binnen getrokken wordt met alle gevolgen vandien.

Wij leggen u graag alles uit

Bent u ook benieuwd hoe u uw zolder kan laten omtoveren in een functionele & gezellige ruimte? Neem gerust even contact met ons op! Wij komen vrijblijvend bij u langs voor advies op maat. U bent ook steeds welkom in onze toonzaal in Duffel.